Differentiatiestage Differentiatiestage Hoofd-Hals Chirurgie KNO en MKA

Duur: 
6 maanden
3 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Enthousiaste differentianten KNO of MKA met interesse in de hoofd-hals chirurgie gezocht !!

Als KNO arts of kaakchirurg in opleiding is het een unieke mogelijkheid om  3-12 maanden een oncologie stage in het Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AvL) te volgen. Door de focus op uitsluitend oncologie kan in relatief korte tijd veel kennis worden opgedaan. Dit is de ideale plek om je carriere in de hoofd-hals oncologie te starten.

Tot halverwege 2013 werden de arts-assistenten KNO uit het AMC gedetacheerd en werd de stage steeds enthousiast positief beoordeeld. Nu worden ats-assistenten MKA vanuit het AMC binnen de afdeling opgeleid in een 4 maanden durende stage. 

​Informatie over de afdeling

Het NKI-AvL is een gerenommeerd categoraal kankercentrum met een grote afdeling hoofd-hals chirurgie. De vakgroep Hoofd-Halschirurgie is een gecombineerde vakgroep KNO en kaakchirurgie en bestaat uit 7 stafleden met ook inbreng van de algemene chirurgie. Zowel slijmvliestumoren (300/j) als huidtumoren (200/J), melanomen (50/j), speekselkliertumoren (100 /j) en schildkliertumoren worden door de hoofd-halschirurgie behandeld.

Hoe ga ik leren?

De arts-assistent is actief betrokken op de polikliniek (nieuwe patienten en consulten), de afdeling en de operatiekamer (3 dagen / week). Assisteren bij uitgebreide resectie en het leren uitvoeren van beperkte operaties en onderzoeken onder narcose staat voorop. Ook is de arts-assistent betrokken bij de besprekingen en kan stages lopen bij de radiotherapie en medische oncologie en radiologie. Voor gedetaileerde informatie zie: http://www.hoofdhalskanker.info

Show-and-tell

Een AIOS vertelt: "Werken in het AVL is echt een bijzondere ervaring. Er heerst een goede sfeer en er wordt veel samengewerkt door de korte lijnen en de beperkte hierarchie. De nadruk ligt een keer niet op produktie. Iedereen is goed benaderbaar. Ih heb ik korte tijd erg veel kunnen leren". 

Foto van de staf

Samenwerkende instellingen

Amsterdam UMC, locatie AMC

Video

Hoofd-halskanker - Antoni van Leeuwenhoek

Sollicitatie en contact

Voor meer informatie: Telefoon 020-5122550 (Marion van Zuilen) of e-mail Prof.Dr. Michiel van den Brekel: m.vd.brekel@nki.nl

Antoni van Leeuwenhoek

Het Antoni van Leeuwenhoek behoort al decennia tot de absolute wereldtop in de unieke verbinding van zorg en onderzoek die voor kankerpatiënten het verschil maakt. Werken bij het Antoni van Leeuwenhoek betekent werken bij een befaamd onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Antoni van Leeuwenhoek
Plesmanlaan 121
1066 CX Amsterdam

tel.: 020 512 9111
website: http://www.werkenbijavl.nl/