Differentiatiestage AIOS Gynaecologische Oncologie

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Jouw functie binnen onze afdeling
De afdeling Gynaecologische Oncologie van het Antoni van Leeuwenhoek is onderdeel van het Centrum Gynaecologische Oncologie Amsterdam (www.cgoa.nl). Jaarlijks zien wij in ons ziekenhuis 400 - 450 nieuwe gynaecologisch oncologische patiënten. Er worden 200 - 250 grote ingrepen per jaar verricht waaronder laparoscopische en robot geassisteerde ingrepen.

Het AVL fungeert als derdelijns centrum en krijgt verwijzingen uit de omliggende ziekenhuizen en uit de rest van Nederland. De gynaecologisch oncologen van het centrum treden op als consulenten van het Integraal Kanker Centrum Nederland regio Amsterdam. De speerpunten van wetenschappelijk onderzoek zijn de carcinogenese van het ovariumcarcinoom, immunotherapie en kwaliteit van leven na behandeling voor gynaecologische tumoren. Er wordt een bijdrage geleverd aan de bachelor en master van het geneeskundig onderwijs.

In ons ziekenhuis bestaat het team uit gynaecologisch oncologen, een fellow in opleiding tot gynaecologisch oncoloog, een verpleegkundig specialist en een screeningsarts voor erfelijke tumoren. Alle patiënten worden in een multidisciplinair team met patholoog, radioloog, internist-oncoloog, radiotherapeut, GE-chirurg en plastische chirurg besproken.

Er is plaats voor 2 AIOS, die hun differentiatie oncologie willen doen. Wij zoeken AIOS voor minimaal 6 maanden.

Jouw werkzaamheden

 • Je doet onder supervisie uitgebreide ervaring op in de gynaecologisch oncologische chirurgie

 • Je bent verantwoordelijk voor de patiënten op de afdeling onder supervisie van de gynaecologisch oncoloog

 • Je ziet onder supervisie nieuwe patiënten op de polikliniek

 • Je verricht onder supervisie kleine verrichtingen op de poliklinische operatiekamer

 • Je neemt actief deel aan het multidisciplinair overleg

 • Je krijgt ruime mogelijkheden om te participeren in onderzoek

Jouw profiel

 • AIOS met specifieke belangstelling voor gynaecologische oncologie
 • Je zit in het laatste deel van je opleiding tot gynaecoloog en je hebt affiniteit met oncologische zorg
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden
 • Je hebt een flexibele en collegiale instelling
 • Je bent in staat zelfstandig en gestructureerd te werken in een complexe en dynamische werkomgeving en je schroomt niet initiatief en verantwoordelijkheid te nemen
 • Je bent gemotiveerd om bovengemiddeld goede patiëntenzorg te leveren

Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in de voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking.
 

Hoe ga ik leren?

Waarom bij AVL werken als AIOS?
Binnen het AVL zijn we ambitieus, maar we nemen de tijd en ruimte om jou het vak te leren. Er zijn voldoende patiënten, waardoor een AIOS genoeg operatie-opties heeft en dit ook uitgebreid kan nabespreken met de andere dokters. Door de enorm diversiteit binnen de oncologie is het werk zeer gevarieerd en werk je nauw samen met ervaren medisch specialisten op expertniveau. Daarnaast draagt de unieke verbinding met de research (het NKI) er toe bij dat er ruimte is voor onderzoek en de resultaten vaak direct in de praktijk toegepast kunnen worden.

Als AIOS zal je merken dat er korte lijnen zijn binnen het AVL en er een fijne sfeer heerst. Het contact met collega’s van andere specialismen is laagdrempelig. Het AVL geeft jou de ruimte om zelfstandig te werken, enerzijds door veel continuïteit te bieden in het volgen van de eigen patiënten, anderzijds zijn er goede mogelijkheden om (kortlopende) researchprojecten op te zetten.

Sollicitatie en contact

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
Met de innovatie en groei die we de komende jaren als organisatie gaan doormaken, staan ook jouw ontwikkeling en groei centraal. Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van onze afdeling ondersteunen. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 3.363,- en € 5.065,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 65. Daarnaast maakt een vaste eindejaarsuitkering onderdeel uit van de secundaire voorwaarden.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tim Klijnman, Recruiter, te bereiken via 020-5121798.

 

Antoni van Leeuwenhoek

Het Antoni van Leeuwenhoek behoort al decennia tot de absolute wereldtop in de unieke verbinding van zorg en onderzoek die voor kankerpatiënten het verschil maakt. Werken bij het Antoni van Leeuwenhoek betekent werken bij een befaamd onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Antoni van Leeuwenhoek
Plesmanlaan 121
1066 CX Amsterdam

tel.: 020 512 9111
website: http://www.werkenbijavl.nl/