Differentiatiestage AIOS Differentiant Melanoom/Sarcoom

Duur: 
6 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Jouw functie binnen onze afdeling
Als differentiant melanoom/sarcoom ben je werkzaam binnen de afdeling chirurgie van het Antoni van Leeuwenhoek. Het AVL ziet per jaar ongeveer 140 nieuwe sarcoom patiënten en 340 melanoom patiënten. De sarcoom- en melanoompatiënten worden gezien, begeleid, en behandeld onder leiding van respectievelijk de sarcoom- en melanoomchirurgen. Wekelijks neem je als differentiant deel aan de multidisciplinaire sarcoombespreking. Jij bereidt deze in overleg met de sarcoomchirurgen voor. Tevens neem je wekelijks deel aan de multidisciplinaire melanoombespreking, jij bereidt deze in overleg met de melanoomchirurgen en de nurse practitioner voor.

Je neemt deel aan 1 multidisciplinaire melanoompolikliniek en aan de sarcoompolikliniek, als differentiant voer je ism met de melanoom-/sarcoom chirurgen operatieve ingrepen uit bij melanoom- en sarcoom patiënten. Deze ingrepen variëren van geïsoleerde extremiteitsperfusies tot laparotomieën voor retroperitoneale sarcomen. Tevens verkrijg je uitgebreide expertise in het verrichten van regionale lymfeklierdissecties en schildwachtklierprocedures.

De differentiant komt in principe voor de periode variërend van 6 maanden tot 1 jaar, twee jaar is mogelijk maar alleen dan in overleg met de regionale opleiding commissie.

Jouw profiel:
Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking.

  • 5e of 6e jaars AIOS met specifieke belangstelling voor Melanomen en Sarcomen
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je hebt een flexibele en collegiale instelling
  • Je bent in staat zelfstandig en gestructureerd te werken in een complexe en dynamische werkomgeving en je schroomt niet initiatief en verantwoordelijkheid te nemen
  • Je bent gemotiveerd om bovengemiddeld goede patiëntenzorg te leveren

Het betreft een tijdelijke aanstelling variërend  van 6 maanden tot 1 jaar. Het differentiatiejaar chirurgische oncologie in het NKI/AvL wordt gekenmerkt door een onderverdeling in een viertal stages: Advanced mammapathologie; GE oncologie; thorax oncologie en melanoom-sarcoom behandelingen.

Hoe ga ik leren?

Waarom bij AVL werken als AIOS?
Binnen het AVL zijn we ambitieus, maar we nemen de tijd en ruimte om jou het vak te leren. Er zijn voldoende patiënten, waardoor een AIOS genoeg operatie-opties heeft en dit ook uitgebreid kan nabespreken met de andere dokters. Door de enorm diversiteit binnen de oncologie is het werk zeer gevarieerd en werk je nauw samen met ervaren medisch specialisten op expertniveau. Daarnaast draagt de unieke verbinding met de research (het NKI) er toe bij dat er ruimte is voor onderzoek en de resultaten vaak direct in de praktijk toegepast kunnen worden.

Als AIOS zal je merken dat er korte lijnen zijn binnen het AVL en er een fijne sfeer heerst. Het contact met collega’s van andere specialismen is laagdrempelig. Het AVL geeft jou de ruimte om zelfstandig te werken, enerzijds door veel continuïteit te bieden in het volgen van de eigen patiënten, anderzijds zijn er goede mogelijkheden om (kortlopende) researchprojecten op te zetten.

Sollicitatie en contact

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
Met de innovatie en groei die we de komende jaren als organisatie gaan doormaken, staan ook jouw ontwikkeling en groei centraal. Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van onze afdeling ondersteunen. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 3.363,- en € 5.065,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 65. Daarnaast maakt een vaste eindejaarsuitkering onderdeel uit van de secundaire voorwaarden.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Prof. Dr. Emiel J T Rutgers, MD, PhD, te bereiken via zijn personal assistant: Olga Klok op (+31)20 5122551.

Antoni van Leeuwenhoek

Het Antoni van Leeuwenhoek behoort al decennia tot de absolute wereldtop in de unieke verbinding van zorg en onderzoek die voor kankerpatiënten het verschil maakt. Werken bij het Antoni van Leeuwenhoek betekent werken bij een befaamd onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Antoni van Leeuwenhoek
Plesmanlaan 121
1066 CX Amsterdam

tel.: 020 512 9111
website: http://www.werkenbijavl.nl/