Differentiatiestage AIOS Diffentiant Advanced Mammapathologie

Duur: 
6 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Jouw functie binnen onze afdeling
Binnen het Antoni van Leeuwenhoek is de afdeling Heelkunde onderdeel van het Cluster Heelkundig Oncologische Disciplines, bestaande uit heelkunde, anesthesie (10 stafleden), gynaecologie (4), urologie (6), plastische chirurgie (5), dermatologie (3), hoofd-hals chirurgie (6). Binnen onze afdeling Mammapathologie zien we per jaar ruim 1000 nieuwe patiënten, waarvan 500 met de diagnose mammacarcinoom. Daarnaast is er een grote groep vrouwen die vanwege familiair of genetisch verhoogd risico met preventieve chirurgie behandeld wordt.

Als differentiant ben je een actief lid van het mamma chirurgisch team bestaande uit 5 mammachirurgen. Je neemt deel aan 2 of  3 operatiesessies (á  8 uur) per week. In deze functie verricht je ongeveer 300 oncologie gerelateerde ingrepen in het jaar, waarvan 80% als eerste operateur. Daarnaast heb je een eigen polikliniek en participeer je actief in de multidisciplinaire besprekingen.

Er is bovendien ruimschoots de gelegenheid voor het verrichten van klinisch wetenschappelijk onderzoek, waarbij adequate begeleiding door vakspecialisten is gegarandeerd. In het AvL wordt zowel op diagnostisch als op therapeutisch gebied veel wetenschappelijk onderzoek verricht wat in de dagelijkse praktijk voortdurend wordt toegepast. Er is 2x per week een multidisciplinair mammapoli waar 15 nieuwe patiënten gezien worden, en 10 tot 15 PA patiënten besproken. Daarnaast heeft iedere mammachirurg een eigen mamma poli waarbij jij kan participeren.

Er is een intensieve samenwerking met de gedifferentieerde chirurgen, er zijn korte lijnen met de andere betrokken specialisten bij de multidisciplinaire behandelingswijzen en er is een integratie van klinisch wetenschappelijk onderzoek in de behandeling van patiënten. Er is veel aandacht voor optimale informatievoorziening voor de patiënten en begeleiding. Er wordt zoveel mogelijk gestreefd naar het zelfstandig zien en begeleiden van nieuwe patiënten, met het vervolgen van het diagnostisch traject, samenstellen van het behandelplan, het assisteren dan wel zelf uitvoeren van de chirurgische onderdelen van de behandeling, post operatieve zorg en de nazorg.

Jouw profiel:
Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking.

  • 5e of 6e jaars AIOS met specifieke belangstelling voor Mammapathologie
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je hebt een flexibele en collegiale instelling
  • Je bent in staat zelfstandig en gestructureerd te werken in een complexe en dynamische werkomgeving en je schroomt niet initiatief en verantwoordelijkheid te nemen
  • Je bent gemotiveerd om bovengemiddeld goede patiëntenzorg te leveren

Het betreft een tijdelijke aanstelling variërend  van 6 maanden tot 1 jaar. Het differentiatiejaar chirurgische oncologie in het NKI/AvL wordt gekenmerkt door een onderverdeling in een viertal stages: Advanced mammapathologie; GE oncologie; thorax oncologie en melanoom-sarcoom behandelingen.

Hoe ga ik leren?

Waarom bij AVL werken als AIOS?
Binnen het AVL zijn we ambitieus, maar we nemen de tijd en ruimte om jou het vak te leren. Er zijn voldoende patiënten, waardoor een AIOS genoeg operatie-opties heeft en dit ook uitgebreid kan nabespreken met de andere dokters. Door de enorm diversiteit binnen de oncologie is het werk zeer gevarieerd en werk je nauw samen met ervaren medisch specialisten op expertniveau. Daarnaast draagt de unieke verbinding met de research (het NKI) er toe bij dat er ruimte is voor onderzoek en de resultaten vaak direct in de praktijk toegepast kunnen worden.

Als AIOS zal je merken dat er korte lijnen zijn binnen het AVL en er een fijne sfeer heerst. Het contact met collega’s van andere specialismen is laagdrempelig. Het AVL geeft jou de ruimte om zelfstandig te werken, enerzijds door veel continuïteit te bieden in het volgen van de eigen patiënten, anderzijds zijn er goede mogelijkheden om (kortlopende) researchprojecten op te zetten.

Sollicitatie en contact

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
Met de innovatie en groei die we de komende jaren als organisatie gaan doormaken, staan ook jouw ontwikkeling en groei centraal. Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van onze afdeling ondersteunen. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 3.363,- en € 5.065,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 65. Daarnaast maakt een vaste eindejaarsuitkering onderdeel uit van de secundaire voorwaarden.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Prof. Dr. Emiel J T Rutgers, MD, PhD via zijn personal assistant: Olga Klok / Phone: +31205122551.

Antoni van Leeuwenhoek

Het Antoni van Leeuwenhoek behoort al decennia tot de absolute wereldtop in de unieke verbinding van zorg en onderzoek die voor kankerpatiënten het verschil maakt. Werken bij het Antoni van Leeuwenhoek betekent werken bij een befaamd onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Antoni van Leeuwenhoek
Plesmanlaan 121
1066 CX Amsterdam

tel.: 020 512 9111
website: http://www.werkenbijavl.nl/