Differentiatiestage Klinische farmacie Differentiatie hemato-oncologie binnen de opleiding tot ziekenhuisapotheker

Aanvang: 
01-09-2019
Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Binnen de differentiatie Hemato-oncologie verwerft de AIOS Ziekenhuisfarmacie kennis over pathofysiologie, ziektebeloop en behandeling van oncologische hematologie en de niet-oncologische hematologie. Diepgaande kennis wordt verworven rondom chemotherapie en andere geneesmiddelen die frequent gebruikt worden binnen de niet-oncologische hematologie. Deze kennis wordt vervolgens toegepast binnen complexe patiëntcasuïstiek op de afdeling hematologie. De AIOS leert bovendien om ziekenhuisbeleid rondom een nieuw hematologisch geneesmiddel af te stemmen in samenwerking met de hematologen. Verder geeft de AIOS Onderwijs over de toepassing van geneesmiddelen binnen de hematologie en voert een wetenschappelijk onderzoeksproject uit op het gebied van de hemato-oncologie (medicatieveiligheid of klinisch farmacologisch onderzoek).

 

Hoe ga ik leren?

Zie voor "Hoe ga ik leren" svp de Downloads.

Sollicitatie en contact

Nadere informatie en uitingen van interesse kunnen gezonden worden aan Anne-Loes Gerards, ziekenhuisapotheker hematologie-oncologie: a.e.gerards@amsterdamumc.nl, tel 020-5663473 of Reinier van Hest, opleider ziekenhuisfarmacie: r.m.vanhest@amsterdamumc.nl, tel. 020-5667048

Amsterdam UMC, locatie AMC

Binnen AMC School of Medical Sciences vallen de bachelor- en masteropleiding en het zij-instroomprogramma geneeskunde, maar ook verschillende Master opleidingen, zoals Biomedical Physics, Neurobiology, Infection and Immunity, Science Medical Informatics and Evidence-based Practise.

Amsterdam UMC, locatie AMC en haar onderwijs- en opleidingsregio bieden medisch-specialistische vervolgopleidingen aan. Het Instituut voor onderwijs en opleiden houdt zich actief bezig met de brede ondersteuning van deze opleidingen.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Amsterdam UMC, locatie AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

tel.: 020 566 3355
website: https://www.amc.nl/web/leren/medisch-specialistische-vervolgopleidingen.htm