Differentiatiestage Neuro-, hoofd-halsradiologie neuroradiologie

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het AMC is een tertiair centrum voor vele neurologische en hoofd-halsaandoeningen, waaronder vooral neurovasculaire aandoeningen (aneurysmata, AVMs) en acute stroke (de brain care unit van het AMC heeft de kortste door-to-needle-time van Nederland!). De afdeling neuroradiologie is o.a. gespecialiseerd in neuro-interventies (AVM, aneurysma, stroke) en de afdeling heeft hiervoor een regionale en supra-regionale verwijsfunctie. Andere speerpunten zijn hypofyse-afwijkingen, kinderneurologie, neuro-musculaire ziekten en pathologie van sinus, binnen/middenoor en de orbita.
De speerpunten, wetenschappelijke activiteiten, expertise en verrichtingen van de afdeling radiologie sluiten hier bij aan en er is een intensieve samenwerking met de afdelingen neurologie, neurochirurgie, KNO en oogheelkunde.

Amsterdam UMC, locatie AMC

Binnen AMC School of Medical Sciences vallen de bachelor- en masteropleiding en het zij-instroomprogramma geneeskunde, maar ook verschillende Master opleidingen, zoals Biomedical Physics, Neurobiology, Infection and Immunity, Science Medical Informatics and Evidence-based Practise.

Amsterdam UMC, locatie AMC en haar onderwijs- en opleidingsregio bieden medisch-specialistische vervolgopleidingen aan. Het Instituut voor onderwijs en opleiden houdt zich actief bezig met de brede ondersteuning van deze opleidingen.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Amsterdam UMC, locatie AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

tel.: 020 566 3355
website: https://www.amc.nl/web/leren/medisch-specialistische-vervolgopleidingen.htm