Differentiatiestage Endocrinologie Endocrinologie

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

De afdeling Endocrinologie en Metabolisme van het AMC kenmerkt zich door een jonge en dynamische staf. Naast het volledige palet van endocriene zorg biedt de afdeling topreferente patiëntenzorg op het gebied van de ziekte van Graves, hypofysaire ziekten, neuro-endocriene tumoren, erfelijke stofwisselingsziekten (M Gaucher, M Fabry) en parenterale thuisvoeding. De laboratoriumdiagnostiek (hormoonbepalingen, endocriene testen) is optimaal geïntegreerd met de patiëntenzorg.

De opleiding in de enkelvoudige differentiatie strekt zich uit over 2 jaar.  De AIOS is in staat om het ochtendrapport van de afdeling Inwendige Specialismen vrijwel dagelijks te volgen.
Naast patiëntenzorg is er ruimte voor het verrichten wetenschappelijk onderzoek. Indien de AIOS geen eigen onderzoeksproject/lijn heeft wordt tenminste één publicatie (case report) verwacht. Verder participeren de AIOS in de evaluatie van de diverse diagnostische protocollen van de afdeling, die als serie in The Netherlands Journal of Medicine worden gepubliceerd. Bijzonder is dat de mogelijkheid voor een uitwisselingsstage wordt geboden met het VUmc om de AIOS optimaal in staat te stellen om kennis te nemen van de wederzijdse speerpunten (erfelijke stofwisselingsziekten, Graves orbitopathie en hypofysezorg aan AMC zijde, en botstofwisselingsziekten/fractuurpoli en genderzorg aan VUmc zijde).

Sollicitatie en contact

Dr. P.H.L.T. Bisschop, internist-endocrinoloog
Academisch Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam
Afdeling Endocrinologie en Metabolisme
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam
tel:  +31 20 566 6071
fax: +31 20 691 7682

e-mail: p.h.bisschop@amc.uva.nl, of secr.endo.metab@amc.uva.nl

 

Amsterdam UMC, locatie AMC

Binnen AMC School of Medical Sciences vallen de bachelor- en masteropleiding en het zij-instroomprogramma geneeskunde, maar ook verschillende Master opleidingen, zoals Biomedical Physics, Neurobiology, Infection and Immunity, Science Medical Informatics and Evidence-based Practise.

Amsterdam UMC, locatie AMC en haar onderwijs- en opleidingsregio bieden medisch-specialistische vervolgopleidingen aan. Het Instituut voor onderwijs en opleiden houdt zich actief bezig met de brede ondersteuning van deze opleidingen.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Amsterdam UMC, locatie AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

tel.: 020 566 3355
website: https://www.amc.nl/web/leren/medisch-specialistische-vervolgopleidingen.htm