Differentiatiestage Cardiothoracale radiologie cardiovasculaire radiologie

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het AMC is een tertiair centrum voor cardiovasculaire aandoeningen en zowel de afdeling cardiologie als vasculaire geneeskunde zijn toonaangevend op meerdere gebieden. Aandachtsgebieden zijn o.a. trombose/hemostase, congenitale hartafwijkingen, hartfalen, electrofysiologie, coronarialijden en percutane interventies (PCIs en klepimplantaties). Voorts is het AMC een centrum voor diagnostiek en behandeling van chronische trombo-embolische pulmonale hypertensie. De expertise en verrichtingen van de afdeling radiologie sluiten hierbij aan en er is een intensieve samenwerking met de o.a. de afdeling cardiologie.

Amsterdam UMC, locatie AMC

Binnen AMC School of Medical Sciences vallen de bachelor- en masteropleiding en het zij-instroomprogramma geneeskunde, maar ook verschillende Master opleidingen, zoals Biomedical Physics, Neurobiology, Infection and Immunity, Science Medical Informatics and Evidence-based Practise.

Amsterdam UMC, locatie AMC en haar onderwijs- en opleidingsregio bieden medisch-specialistische vervolgopleidingen aan. Het Instituut voor onderwijs en opleiden houdt zich actief bezig met de brede ondersteuning van deze opleidingen.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Amsterdam UMC, locatie AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

tel.: 020 566 3355
website: https://www.amc.nl/web/leren/medisch-specialistische-vervolgopleidingen.htm