Stage ziekenhuispsychiatrie/consultatieve psychiatrie

Over de opleiding

Wie zijn wij?

Het Medisch Centrum Haaglanden is een fusieziekenhuis bestaande uit 3 locaties, waar in het Westeindeziekenhuis, Antoniushove (Leidschendam) en Bronovoziekenhuis psychiaters aanwezig zijn voor de consultatieve psychiatriefunctie. De opleiding is vooralsnog erkend voor de locaties Westeindeziekenhuis en Antoniushove.

De totale opleidingsgroep bestaat uit 7 psychiaters, 2 AIOS vanuit de basisopleiding van Parnassia, 1-2 HAIO's voor een 3-maandsstage, evt keuzestage-AIOS en meerdere ANIOS. Op alledrie de locaties zijn ook consultatief psychiatrisch verpleegkundigen werkzaam en een verpleegkundig specialist.

Op de locatie Westeinde is de meeste acute zorg geconcentreerd en worden tijdens kantooruren naast de consulten op de klinische afdelingen ook de spoedconsulten Psychiatrie op de SEH verricht.

Op de locatie Westeinde bevindt zich de MPU met 6 bedden voor benodigde geintegreerde somatisch-psychiatrische zorg.

Over de opleiding

Op de locaties is veel bedside-teaching en worden alle patiënten door zowel de arts-assistent als een supervisor beoordeeld. De arts-assistenten hebben vooralsnog geen avond-, nacht- of weekenddiensten. De stage kan in 5 dagen met 1,0 opleidingsaanstelling vervuld worden of in 4 dagen met 0,8 opleidingsaanstelling.

Dagelijks vindt tussen de middag het patiëntenrapport plaats; wekelijks is er onderwijs: 1 x/2 weken geeft een arts-assistent een kort referaat, casusbespreking of CAT; de andere week geeft een van de stafleden/supervisoren onderwijs over een ziekenhuispsychiatrisch onderwerp.

Kwaliteit

De zorg, aandacht en tijd besteedt aan de consultatieve psychiatrische patiëntenzorg en het laagdrempelige contact met de stafleden kenmerken onze stageplaatsen.

De MPU is een goede plek om kennis te verwerven omtrent somatische en psychiatrische comorbiditeit. Tevens heeft MCH op 2 locaties een POP-poli met verder bescheiden poliklinische capaciteit tbv nazorg en inventariserende poliklinische consulten met korte behandelmogelijkheid voor patiënten verwezen door de medisch specialisten uit het ziekenhuis.

 

Haaglanden Medisch Centrum

HMC leidt in grote getale personeel op. Medisch specialisten, artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers. Kijk voor de mogelijkheden op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Leiden LUMC.

Contact

Haaglanden Medisch Centrum
Lijnbaan 32
2512 VA Den Haag

tel.: 088 9792508
website: werkenbijhmczorg.nl