Interne Geneeskunde AMC

Over de opleiding

De afdeling Inwendige geneeskunde in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam is een zeer dynamische afdeling met een uitstekende, weinig hiërarchische sfeer, waardoor het contact tussen aios en stafleden zeer laagdrempelig is.

Door de ligging van het ziekenhuis in Amsterdam is de patiëntenpopulatie (met de daarbij horende ziektebeelden) zeer divers. Naast het volledige palet van de inwendige geneeskunde (2e lijn functie voor Amsterdam Zuid Oost en 3e lijn voor de regio) biedt de afdeling expertise centra op verschillende gebieden, zoals voor infectieziekten/HIV/tropengeneeskunde, vasculaire geneeskunde, maar ook het Gastro Intestinaal Oncologisch Centum Amsterdam (GIOCA).

Het werken volgens EBM principes is geheel geïntegreerd in de patiëntenzorg. Bijna alle stafleden en een zeer groot deel van de AIOS zijn gepromoveerd, waardoor de discussies tijdens het ochtendrapport en de onderwijsmomenten een hoog wetenschappelijk niveau hebben.

De andere ziekenhuizen in de opleidingsregio zijn het Flevoziekenhuis in Almere, het Rodekruis ziekenhuis in Beverwijk, het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn, het Tergooi in Hilversum/Blaricum en in Amsterdam het Nederlands Kanker Instituut, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis locatie Oost.

De AIOS beoefent de interne geneeskunde in de volle breedte. De opleiding interne geneeskunde volgt het landelijke opleidingsplan. Alle verplichte- en bijna alle keuzestages kunnen in het AMC gevolgd worden. Dit geldt ook voor aios in vooropleiding voor een ander specialisme. Het opgeleid worden vindt met name op de werkplek (kliniek, polikliniek, SEH etc.) plaats.

Het AMC is bestuurlijk gefuseerd met het VUmc in het nieuwe Amsterdam UMC. Er zijn nog wel twee separate opleidingen, maar het doel is om in 2022 tot één opleiding Interne Geneeskunde van het Amsterdam UMC te komen.

Er is een hecht team verpleegkundigen en artsen.  Er is grote klinische expertise binnen de verschillende aandachtsgebieden van de interne geneeskunde. And last but not least: je zit wel in Amsterdam, de bruisende hoofdstad van Nederland!

Sollicitatie en contact:

Zie www.internisten.nl bij sollicitatieprocedures voor uitgebreide informatie.

Prof. Dr. Suzanne E. Geerlings, internist en opleider

Amsterdam UMC, locatie AMC
kamer D3-216
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam
tel:  +31 20 566 6130

Amsterdam UMC, locatie AMC

Binnen AMC School of Medical Sciences vallen de bachelor- en masteropleiding en het zij-instroomprogramma geneeskunde, maar ook verschillende Master opleidingen, zoals Biomedical Physics, Neurobiology, Infection and Immunity, Science Medical Informatics and Evidence-based Practise.

Amsterdam UMC, locatie AMC en haar onderwijs- en opleidingsregio bieden medisch-specialistische vervolgopleidingen aan. Het Instituut voor onderwijs en opleiden houdt zich actief bezig met de brede ondersteuning van deze opleidingen.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Amsterdam UMC, locatie AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

tel.: 020 566 3355
website: https://www.amc.nl/web/leren/medisch-specialistische-vervolgopleidingen.htm