Medische Microbiologie in het AMC

Over de opleiding

De afdeling Medische Microbiologie bestaat uit circa 180 medewerkers. De afdeling is naar functionaliteit opgedeeld in 6 secties, waaronder de Klinische Parasitologie. Op de sectie Parasitologie wordt met een vaste groep medewerkers veel aandacht besteed aan het verrichten van diagnostisch werk, het uitvoeren van consultatieve taken en het geven van onderwijs. Het klinisch diagnostisch werk wordt continu ondersteund door gericht wetenschappelijk onderzoek.

De afdeling Medische Microbiologie houdt zich bezig met de wereld van het zeer kleine. Het menselijk lichaam zit vol micro-organismen zoals bacteriën, virussen, parasieten en schimmels. Die kunnen heel nuttig zijn, maar ook schadelijk, en een rol spelen bij verschillende infectieziekten. kijk voor meer informatie op de website.

Kwaliteit

Het waarborgen van de kwaliteit van de opleiding is iets waarop arts-assistenten in het AMC mogen rekenen. Deze punten, maar ook andere zaken staan beschreven in de opleidingscharter, een document met een set uitgangspunten voor aios in het AMC. Kijk hier voor meer informatie.

Speerpunten

  • Wekelijks zijn er gemeenschappelijke patiëntenbesprekingen gecombineerd met wetenschappelijke voordrachten.
  • De afdeling Medische Microbiologie organiseert daarnaast zelf wekelijks onderwijs - en refereerbijeenkomsten waar de aios aan deelneemt.
  • Tijdens de differentiatiestages doet de aios geen dienst.

Amsterdam UMC, locatie AMC

Binnen AMC School of Medical Sciences vallen de bachelor- en masteropleiding en het zij-instroomprogramma geneeskunde, maar ook verschillende Master opleidingen, zoals Biomedical Physics, Neurobiology, Infection and Immunity, Science Medical Informatics and Evidence-based Practise.

Amsterdam UMC, locatie AMC en haar onderwijs- en opleidingsregio bieden medisch-specialistische vervolgopleidingen aan. Het Instituut voor onderwijs en opleiden houdt zich actief bezig met de brede ondersteuning van deze opleidingen.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Amsterdam UMC, locatie AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

tel.: 020 566 3355
website: https://www.amc.nl/web/leren/medisch-specialistische-vervolgopleidingen.htm