Oproep aan aios: Doelmatigheidsprijs 2017!

M. Oomen
25 november 2016

Presenteer jouw initiatief en win de Doelmatigheidsprijs 2017!

Doelmatig leren denken en handelen is cruciaal: we willen allemaal de best mogelijke kwaliteit van zorg tegen verantwoorde kosten. Ook in jouw opleiding tot specialist komt steeds meer aandacht voor dit maatschappelijk relevante thema. Misschien heb je daar al iets van gemerkt. Of wellicht heb je zelf al actie ondernomen om efficiënter en bewuster te gaan denken en werken. Heb je een mooi doelmatigheidsinitiatief uitgevoerd of bruis je van de ideeën? Doe mee en stuur voor 31 december 2016 jouw initiatief in!

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ideeën om kritisch te reflecteren op het dagelijks handelen, bestaande protocollen, routines of werkwijzen
  • Manieren om kennis te vergaren van kosten/bekostiging van de zorg
  • Weergaves van de impact van ons handelen op de patiënt, overige zorgprofessionals of de organisatie

Doe mee!

Ben je recent actief bezig (geweest) met een doelmatigheidsinitiatief en wil je de aanpak en resultaten graag met collega-aios en specialisten delen? Stuur je doelmatigheidsinitiatief in via het online formulier en verzin een leuke manier om het te presenteren. Laat deze kans niet voorbijgaan en dien je doelmatigheidsinitiatief in vóór 31 december 2016.

 

Inspiratie nodig?

Kijk bij Aan de slag en op www.doelmatigheidoorzon.wordpress.com voor projecten en initiatieven van collega-aios.

Stuur nu jouw initiatief in!  

Symposium

De Doelmatigheidsprijs 2017 wordt uitgereikt op 12 april 2017 tijdens het symposium ‘Doelmatigheid van zorg 2017 – doelmatig en kostenbewust leren denken en werken’. Doel van de prijs is om doelmatigheid van zorg hoger op de opleidingsagenda te krijgen én waardering uit te spreken voor aios en opleidingsgroepen die daar al werk van maken.

Meld je direct aan voor het symposium  

Nominaties

Genomineerden voor de Doelmatigheidsprijs 2017 krijgen uiterlijk 25 januari 2017 bericht. Iedere genomineerde ontvangt een certificaat en een leuke attentie. De genomineerden presenteren hun doelmatigheidsproject op 12 april tijdens het symposium, waarna de winnaar meteen bekend wordt gemaakt. De winnaar krijgt de Doelmatigheidsprijs 2017 en publiciteit in diverse media.

Download alle informatie voor de Doelmatigheidsprijs