terug

Keuzestage Algemeen

Mogelijkheid om te wennen aan het geven van supervisie en in een veilige omgeving volledig zelfstandig leren werken als voorbereiding op een eesrte baan als neuroloog

Duur
6 maanden
3 maanden
Wat gaat de aios leren?

Voordat je als arts assistent die altijd onder supervisie heeft gewerkt aan de slag gaat als zelfstandig neuroloog krijg je de mogelijkheid om in een veilige omgeving te werken met eigen verantwoordelijkheden en de supervisie over 1 AIOS en 7 ANIOS.

Je leert superviseren, feedback geven, en omgaan met het delegeren van verantwoordelijkheden. Je ziet een groot aanbod aan veel voorkomende neurologische problematiek en ook enkele ingewikkelde neurologische patienten. De variatie en afwisseling maakt het tot een interessante werkomgeving.

Na 6 maanden ben je een stevige neuroloog die goed is voorbereid op de verantwoordelijkheden van een zelfstandig werkend neuroloog. Wij bieden een veilig klimaat om stap voor stap deze vaardigheden te ontwikkelen waarbij je altijd direct kunt terugvallen op collega's voor overleg.

Hoe ga ik leren?

In ons ziekenhuis hebben we een verdeling met een Dienstdoend Neuroloog Overdag (DINO). Deze functie wisselt ieder week. Tijdens de stage zul je twee maanden functioneren als DINO. Je geeft supervisie aan de AIOS en ANIOS op de spoedeisende hulp en bij de consulten in huis. Dit kan op afstand, of aan het bed. Naarmate je stage verder vordert zul je meer van grotere afstand gaan superviseren. Het is een drukke afwisselende functie waarbij er veel wordt gevraagd van je oplossend vermogen.

Daarnaast is er een Kliniek Neuroloog Overdag (KLINO). Ook deze functie wisselt wekelijks tussen de neurologen. Tijdens de stage zul je ook twee maanden werken als KLINO waarbij je de supervie doet over twee of drie arts assistenten op de afdeling neurologie. Je loopt dagelijks visite en bepaald het beleid bij alle opgenomen patienten (36). Het is een grote mix van neurologische pathologie varierend van moeilijke neurologische puzzels, tot sociale problematiek. DIt is een uistekende voorbereiding op je verdere loopbaan als perifeer neuroloog

De laatste twee maanden kunnen vrij worden ingevuld met extra DINO of KLINO tijd, of kan gebruikt worden om polisupervisie te geven op de polikliniek. Of om juist zelfstandig polipatienten te zien met natuurlijk altijd laagdrempelig de mogelijkheid tot overleg.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling