terug

Ouderenpsychiatrie

Ouderenpsychiatrie - Polikliniek Amsterdam West

Duur
12 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

In deze stage bekwaam je je in alle aspecten van ouderenpsychiatrie inclusief psychogeriatrie en neuropsychiatrie, aan de hand van het zelf zien van vele nieuwe patiënten en het doen van behandelingen, in een stimulerende multidisciplinaire omgeving. Je kunt participeren in het reguliere ambulante team, in specialistische diagnostiek en behandeling en in lopend wetenschappelijk onderzoek. Eventueel kun je je ook bekwamen in indicatiestelling en uitvoering van ECT.
 

De Ouderenpolikliniek West is onderdeel van het Ouderencircuit van GGZ inGeest. Er is nauwe samenwerking met de Polikliniek Zuid, de Opnameafdeling voor Ouderen, het Alzheimercentrum (AC) van de VU en het Centrum voor Ouderengeneeskunde (COGA) van de VU.

Er is op de polikliniek 1 stageplek voor een AIOS psychiatrie. Hierin ligt het accent op het werken in het ambulante team. Daarnaast wordt 2-4 dagen per maand gewerkt bij het specialistische deel van poli Zuid waarin ruimte is voor het doen van second opinions, ECT-indicatie, consulten voor het Alzheimer Centrum (VUmc) en participatie in het Centrum voor Ouderengeneeskunde Amsterdam (COGA, VUmc) met deelname aan het geheugenteam.
Daarnaast is het mogelijk de ECT-opleiding te doen.

Het is mogelijk de stage in deeltijd te doen, met een minimum aanstelling van 70%. De dinsdag en donderdag zijn verplichte dagen vanwege de patientenbesprekingen en het onderwijs.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling